Επιμόρφωση στα 3d παιχνίδια-εικονική πραγματικότητα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 14/10/2019-23/06/2020

Σκοπός του προγράμμτος είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων στις τεχνολογίες και τις τεχνικές σχεδιασμού και ανάπτυξης επιτυχημένων παιχνιδιών σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, με τη χρήση των 3D γραφικών σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας, τα οποία προσφέρουν υψηλό βαθμό εμβύθισης.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα VR-GAMES LAB έχει ως σκοπό την πλήρη κατάρτιση των εκπαιδευμένων σχετικά με το αντικείμενο των 3D παιχνιδιών σοβαρού σκοπού σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, με έμφαση στον Πολιτισμό και στην Εκπαίδευση, προκειμένου να δύναται στη συνέχεια να σχεδιάσει και να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη παραγωγή ψηφιακού προϊόντος, υψηλού βαθμού εμβύθισης.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην διεπιστημονικότητα προωθώντας την προσέγγιση της γνώσης από διαφορετικές προοπτικές και γνωστικά αντικείμενα, όπως των Καλών Τεχνών, της Αρχαιολογίας, της Μηχανικής, της Πληροφορικής, του Κινηματογράφου, των Κοινωνικών Επιστημών, των Ανθρωπιστικών κ.α. Απαιτεί βασικές γνώσεις στην Πληροφορική ή στις Νέες Τεχνολογίες, και στην Αλγοριθμική. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα VR-GAMES LAB στοχεύει στην επιμόρφωση των μελλοντικών πρωταγωνιστών της δημιουργικής βιομηχανίας του θεάματος. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την παρουσίαση πρωτότυπου ψηφιακού προϊόντος εικονικής πραγματικότητας για την Εκπαίδευση ή τον Πολιτισμό, το οποίο θα λειτουργήσει ως εφόδιο για την επαγγελματική εμπλοκή των εκπαιδευομένων στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας.

Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δημιούργησα ένα Escape room για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σποτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *